Élmény + érték
14.30 óra
Horváth Renáta
Több mint negyven éve a zongorázás, a zene szeretete tölti be életét. Huszonhat éve tanítja ezt a gazdag zeneirodalommal megáldott hangszert. Két éve Fertődön dolgozik, növendékeit rendszeresen indítja versenyeken. Jelenlegi repertoárja a zongorairodalom gyöngyszemeiből álló válogatás, amely egyfajta személyes hitvallásának is tekinthető.
16.00 óra
Kuzsner Péter
Jelentős muzsikusoktól tanulhatott mesterkurzusokon a legkülönfélébb billentyűs hangszereken – így Jean Guillou, a párizsi Szt. Eustache-templom és Olivier Latry, a párizsi Notre-Dame orgonistája, valamint Spányi Miklós (orgona, csembaló, fortepiano) is volt a mestere. Fellépett Magyarország számos városában: Sopronban (Liszt Fesztivál), Budapesten (Mátyás-templom, Zeneakadémia), továbbá Bécsben, Luxemburgban, Brüsszelben, Párizsban, s ő maga is tanított kurzusokon orgonát (Dunántúli Református Kántorképző, Pápa; Savaria Régi Zene Műhely, Szombathely).
17.00 óra
Gulyás Berta
A győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán, Réti Balázs növendékeként szerezte meg alapdiplomáját. Triójával kiemelt nívódíjat nyertek Debrecenben az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Versenyen. Egyetemi évei alatt részt vett többek között Farkas Gábor, Kemenes András, Gulyás Márta, Luis Fernando Perez és a Cziffra Fesztivál mesterkurzusain. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoraművész mesterképzésén 2023-ban diplomázott Eckhardt Gábor és Várjon Dénes osztályában, jelenleg az egyetem doktori iskolájának hallgatója.
18.00 óra
Szabó Máté
2011-ben felvételt nyert a Nyugat-Magyarországi Egyetem Művészeti Karára Szombathelyre, ahol az ének-zene szakon Pitti Katalin (ének) és Kiss Gyula (zongora) voltak a tanárai. 2015-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakirányára járt, Binder Károly és Oláh Kálmán tanítványaként szerzett kiváló minősítéses művészdiplomát. Jelenleg a Zeneakadémia mesterképzésének végzős hallgatója jazz-zeneszerző szakon. A Zongoramaraton rendezvényen szabad improvizációkat és saját kompozíciókat játszik majd.